Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Rugaciune la iesirea din trup, catre Maica Domnului

30 Juin 2012, 20:26pm

Publié par Mirela

6066413493_20661eb876.jpgRugăciune la ieșirea din trup,

către Maica Domnului –

Gheron Iosif, Muntele Athos

 

 


Iar voi, dacă iubiți rugăciunea minții, jeliți și plângeți căutându-L pe Domnul Iisus. Și Acesta Se va descoperi ca iubire de foc care arde toate patimile. Și veți deveni ca cineva care este foarte îndrăgostit, care numai ce se gândește la persoana iubită, că îi tresare inima și încep să-i curgă lacrimile din ochi. O astfel de iubire dumnezeiască și foc de dragoste trebuie să ardă inima voastră, încât numai ce va auzi sau va spune: Doamne Iisuse Hristoase, dulcea mea iubire! Maică, Preasfântă Fecioară, dulcea mea Maică!, de îndată să înceapă lacrimile a curge.

Toți sfinții au alcătuit laude pentru Maica Domnului. Eu n-am aflat până acum mai frumoasă și mai dulce laudă ca aceasta, pentru a i-o aduce în fiecare clipă:

 

Măicuța mea! Dulcea mea Măicuță!

În mâinile tale să ajungă sufletul meu atunci când va ieși din trup, și prin mâinile tale să fie dat Creatorului său, Fiului tău Cel Unul-Născut.

Altceva nu dorim mai mult, Măicuța noastră, decât să ne dăm sufletul atunci când vom fi cuprinși de iubirea dumnezeiască cea arzătoare, de dragostea aceea care aprinde totul, atunci când sufletul nostru arde și mintea încetează orice mișcare și o suflare bine mirositoare ca o adiere ușoară o acoperă ca fiind sub nor, când simțurile încetează și domnește Cel dorit, iubirea, dragostea și viața, Dulcele Iisus.

 

De aceea lucrați, siliți-vă, plângeți, bucurați-vă, vărsați lacrimi de dragoste.

Adânciți sufletul vostru în Cel ce S-a dus în adâncuri cu trupul Său pentru a ne mântui pe noi.

A murit și a înviat pentru a învia și noi. Bucurați-vă, săltați, că ne-am învrednicit să devenim fii ai Săi, să ne bucurăm de bunătățile Lui cele veșnice, și de pe acum să ne îndulcim de dragostea Lui cea nemărginită.

Commenter cet article