Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Invatamantul alternativ din Romania, incotro?

8 Février 2010, 18:17pm

Publié par Mirela

Învăţământul alternativ din România, încotro?

 

 

 

„Creativitatea, nefinanţată”, ne anunţă EVZ de astăzi, 8 02 2010, sesizând faptul că „şefii educaţiei au omis să-i includă şi pe copiii din învăţământul alternativ în hotărârea de guvern care stabileşte cât va primi fiecare elev pentru şcolarizare, începând cu anul viitor”. Acest lucru poate determina desfiinţarea claselor de step by step, prin intermediul cărora în România învaţă circa 5000 elevi.

 

Metoda „Step by Step”, de sorginte americană (Children Resource International – Washington, SUA), a fost introdusă în România în 1994, funcţionând în peste 26 ţări. Este o metodă alternativă de educaţie a copiilor, pornind de la ideea egalităţii între educator - educat, prin studiul bazat pe centre de interes ş.a.

 

Este posibil, totuşi, ca să se găsească soluţii pentru continuarea acestui tip de învăţământ şi în România, la nivelul inspectoratelor şcolare ale fiecărui judeţ. Dar deocamdată, în majoritatea judeţelor implicate, nu se fac înscrieri pentru acest tip de învăţământ, pentru anul şcolar 2010-2011, la clasa I.

 

 

Şi liceele cu profil artistic vor fi afectate de noile decizii ale ministerului.

Commenter cet article