Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Icoana Maicii Domnului - Potoleste intristarile noastre, 25 ianuarie

Icoana Maicii Domnului – Potolește întristările noastre, 25 ianuarie


 

maicadomnuluipotolesteintristarilenoastre.jpg

 

Icoana Maicii Domnului numită “Potolește întristările noastre” a fost adusă în Moscova de către cazaci, în vremea domniei țarului Mihail Fiodorovici (1613-1645) și se află în Biserica Sfântul Nicolae, din cartierul Sadovniki Pupisevo. În această biserică se păstrau și o serie de însemnări despre multe dintre minunile petrecute înaintea acestei sfinte icoane, însă incendiul din anul 1772 va distruge întreaga arhivă a bisericii.

 

O doamnă înstărită, care locuia departe de Moscova, zăcea de multă vreme la pat, fiind chinuită de o boală grea. Deoarece medicii nu mai sperau ca boala să fie tămăduită, femeia își aștepta tăcută sfârșitul. La un moment dat, însă, în somn, noaptea, femeii i s-a arătat Maica Domnului, zicându-i: “Poruncește să te ducă la Moscova. Acolo, în biserica Sfântului Nicolae, se află icoana mea cu inscripția Potolește întristările noastre. Roagă-te înaintea ei și vei primi vindecarea.” Mișcată profund de mila Maicii Domnului, femeia a pornit la drum în pofida greutății pe care i-o cauza boala. Când a ajuns, aflând biserica, a început să-i povestească preotului despre visul avut. Preotul auzind, a adus toate icoanele Maicii Domnului pe care le avea (în clopotniță) și între ele se afla vechea icoană a Maicii Domnului Potolește întristările noastre. În acel moment, femeia cea bolnavă, care până atunci nu putea să-și miște nici măcar mâna, spre mirarea tuturor, și-a făcut cruce, s-a sculat în picioare și, fără ajutorul nimănui, s-a apropiat de icoană și a sărutat-o. Vindecarea a avut loc în ziua de 25 ianuarie 1760, devenită de atunci dată de serbare a Icoanei.

 

Icoana a fost cinstită drept făcătoare de minuni, realizându-se mai multe copii ale ei. Numeroase minuni s-au petrecut ulterior.

 

Repovestită de eleva Militaru Ana-Maria, clasa a V-a C, după informațiile de pe http://www.desprenoi.manastirealipnita.ro/, în cadrul proiectului educațional SPIRITUALITATE ȘI INTERCULTURALITATE FĂRĂ FRONTIERE – 2012.

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article