Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

De ce sa ma duc la Biserica?

3688356182_b9a68b0d82.jpgDe ce să mă duc la Biserică

 

 

 

Mi-a spus odată un securist:

- Da, tu ești așa deșteaptă, de ce te duci la Biserică? Trebuie că urmărești ceva!

- Sunteți într-adevăr isteț. Chiar urmăresc ceva. (răspunde maica Siluana Vlad)

- Ce? mă întreabă el gata să noteze.

Și zic:

- Să vă iubesc.

Zice:

- Pe cine, pe mine?

- Da, pe dumneavoastră.

Zice:

- Ca ce?

Zic:

- Ca ce vreți dumneavoastră: ca prieten sau ca vrăjmaș. Vă dați seama că eu numai de la Dumnezeu pot să obțin această putere, pentru că eu nici măcar nu vă pot suferi cu puterile mele: sunteți securist, nu mă lăsați în pace, sunteți gras, urât, vorbiți nepoliticos cu mine, mă tutuiți, am atâtea motive să nu vă iubesc, dar dacă mă duc la Biserică, Dumnezeu îmi dă putere, și acolo zic: Doamne, când o fi să moară, că uite îi bolnav de ficat - se vedea după pete, după burta mare, nu trebuia să fii în duh să vezi că era bolnav de ficat - adu-i aminte că-l iubești și poate se întoarce la Tine!

Ei, să vedeți că nu m-a mai tutuit, mi-a zis DUMNEAVOASTRĂ după aceea.

 

(...)

Așadar, de ce să mă duc la Biserică?

Așa, pentru că El lucrează cu tine acolo, ca să te facă fiul lui Dumnezeu. Ne ducem ca Să ne iubim unii pe alții! Nu ne ducem ca să ne concentrăm, ca să intrăm în cămara inimii noastre, ca la rugăciunea particulară, ci ca să fim una în Cel ce este una cu Tatăl cel Ceresc. Ne ducem ca într-un glas să mărturisim, ne ducem ca să ne iubim unii pe alții, să participăm la Cina la care ne cheamă Domnul ca să dobândim puterea de a ne iubi unii pe alții.

 

(...)

Să venim la Biserică pentru că acolo este și vine Duhul Sfânt. Vine de-adevăratelea, iar dacă nu-i adevărat, atunci chiar n-ar avea rost să ne ducem. Dar dacă ne ducem, înseamnă că noi credem cu adevărat, și atunci, Doamne ajută-mă să particip. Nu doar să cred, ci să particip la ceea ce se întâmplă atunci când coboară Duhul Sfânt peste darurile noastre de pâine și vin.

 

(Extrase din lucrarea "Meșteșugul bucuriei", monahia Siluana Vlad, 2007)

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article