Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Meditatie la jocul de puzzle

Meditaţie la ... jocul de puzzle

 


Începând dintr-un colţ cu o piesă, din alt colţ cu alta, Îşi îmbină Domnul Dumnezeu propriile jocuri de puzzle. Fiind Atotputernic, începe mii de „jocuri" simultan, fără a încurca piesele - cum am face noi, inevitabil.

 

Ca parteneri în „jocurile" Sale minunate, ne invită. E gata să ne ajute, El nu e pur şi simplu un concurent de joc. Abia când încep să se îmbine mai multe „piese" - legături din viaţa noastră de zi cu zi - întrezărim esenţa. Puzzle-ul e imaginea propriei noastre icoane (virtuale, neactualizate), care ar putea fi... dacă îmbinăm corect piesele.

 

Jocurile de puzzle se întrepătrund. Niciunul nu e izolat. Şi, totuşi, nu se suprapun, fiecare are imaginea lui finală. Iar îmbinarea, atunci când se respectă regulile jocului, e perfectă.

 

Astfel, în viaţa noastră, puzlle-ul din milioane de piese e în construcţie... sau în ruină - depinde de atitudinea noastră. N-a spus nimeni că e un joc uşor, scurt, „magic". E greu, complicat, cu drumuri nebănuite. Cel puţin aşa pare la început. Cu cât piesele se adaugă, se descifrează sensul.

 

Nu. Nu e nimic absurd în lume.

 

O singură curiozitate este: omul care îi poate spune NU lui Dumnezeu.

 


 

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article