Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

La biserica, pe ploaie


La biserică, pe ploaie
(il pleut, mais... a l'eglise!)


La biserica noastră de cartier, vine multă lume, în zi de duminică și de sărbătoare.
Deși e spațioasă, mai ales familiile cu copii sau cei ajunși după începutul slujbei, stau afară, fiindcă înăuntru e plin-plin.
Când e vreme frumoasă, nu e nicio problemă. Nici când plouă nu e o problemă prea mare, pentru că găsești mici locuri unde te poți adăposti și, în plus, biserica e prevăzută cu difuzoare, poți auzi toate cântările slujbei, și predica, bineînțeles, chiar și de afară.
În duminica aceasta a plouat..., ba chiar a fost furtună, așa că a trebuit să ne adăpostim în mica clopotniță de lângă biserică. Tunetele nu au acoperit slujba cântată, și așa, prin ploaie, participam puțin zgribuliți. Am făcut câteva poze și știu că la foarte multe biserici e așa, că sunt neîncăpătoare, fără ca acest lucru să împiedice credincioșii să vină, pentru a se împărtăși de harul sfințitor.


Mămici și tătici, cu copiii în brațe sau în port-bebe, sub umbrele, și copii cuminți, care ascultau slujba fără să le pese de furtună... De altfel, din poze nu reiese că era furtună. Lume pașnică, slavă Domnului, închinătoare Stăpânului și Făcătorului lumii, în orice condiții!

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Amin.

 


Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article