Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Putem fi directori!

Putem fi directori!


  

Mulţi dintre noi şi-ar dori, poate, un post de conducere: să fie şefi undeva, directori. Avem însă această posibilitate la îndemână în orice moment al vieţii: să fim directori peste noi înşine, peste momentele noastre de furie. Să ne stăpânim, să avem puterea să trecem peste momentele grele, peste enervări ... 

 În acest fel ne vom umple treptat de pace şi de blândeţe şi vom străluci între ceilalţi oameni, care ne vor iubi şi ne vor căuta, precum caută un om obosit un refugiu la umbră într-o zi toridă. Să-i odihnim pe ceilalţi, fiind buni directori ai sufletului nostru!

(Sfatul duhovnicului)"Pârjolul, aprins într-un vraf de lemne uscate, cu greu se stinge și căldura lui Dumnezeu, care arde într-un suflet gol de lumea aceasta, nu se stinge și este mai aprigă ca focul. Când intră într-un trup puterea vinului, atunci mintea uită orice adeverire; și când paște în suflet aducerea aminte de Dumnezeu, atunci ea face să piardă din inimă orice vedere. Mintea care a găsit înțelepciunea Duhului, este ca un om care a găsit o corabie în mijlocul mării; căci de se va așeza în ea, ea îl va face să treacă marea lumii acesteia și să ajungă la ostrovul veacului celui viitor. Simțământul despre veacul cel viitor este în lumea aceasta ca o insulă în mijlocul mării, și cine se apropie de ea nu se mai chinuiește de valurile nălucirilor veacului acestuia."

"Iară când vei păși înainte cu sufletul, vei afla aproape de tine aceste semne: te vei întări cu nădejdea întru toate și cu rugăciunea te vei îmbogăți și pururea vei avea de câștigat în mintea ta din toate câte-ți ies în cale și neputința firii o vei simți și te vei păzi de o parte a acestei neputințe - de mândrie, și din cealaltă - ochii tăi vor trece cu vederea păcatele aproapelui tău. Și vei petrece cu dorul de a ieși din trup, spre pornirea în care vom fi, în veacul viitor. Și vei crede că pe bună dreptate ți se întâmplă sieți, pe față și pe ascuns, toate obișnuitele necazuri. Vei cerceta cu de-amănuntul cele din jurul tău, ca să nu te lași dus de părere. Mărturisi-vei despre toate și despre toate vei mulțumi. Și iată, acestea sunt semne, pe care le au cei treziți, care se păzesc și petrec întru netulburare, dorind să ajungă la adevărata rânduială." (Sfântul Isaac Sirul)

 


    

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

De Actualitate
Mirela Şova
Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article