Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Lucrarea credintei la braul Maicii Domnului - Constanta

Lucrarea credinței la brâul Maicii Domnului

 

 

    Personal, nu am ajuns să mă rog Maicii Domnului, atingând Brâul său. Dar am simţit bucuria acestor zile sfinte de la Constanţa, prin relatările însufleţite ale unei prietene care locuieşte acolo şi care s-a închinat la raclă. În plus, atunci când simţămintele exprimate sunt sincere şi duhovniceşti, ele se transmit cu tărie, emoţionându-ne chiar şi de la distanţă.

     Prietena mea s-a dus cu îndoială spre locul relicvei, aşteptându-se la înghesuială, mult timp alocat, cum se întâmplă de obicei în asemenea situaţii. Ea avea un motiv suplimentar să fie reţinută: o durere de spate persistentă, pentru care făcuse şi analize medicale, în urma cărora nu se putuse stabili cu exactitate cauza. Cu toate acestea, ca orice creştin-ortodox constănţean, cum să nu se ducă la Brâul Maicii Domnului??

     Într-una din zilele de închinare... s-a dus cu „tolba" plină de rugăciuni, cu durerea trupească, dar şi cu alte dureri, sufleteşti. „Povara" ei din suflet a pus-o la picioarele nevăzute ale Maicii Domnului, prezentă acolo. La cea trupească nu s-a mai gândit. Nu-i nimic, s-a gândit Măicuţa Domnului în locul ei! De aceea, dânsa i-a pogorât linişte sufletească, putere de iertare a vrăjmaşilor şi „i-a luat cu mâna" durerea de spate. Prietena mea a conştientizat minunea abia când s-a întors de la piaţă şi a transportat sacoşe grele... cu uşurinţă!

     Vă întreb însă: sunt mii de asemenea minuni, pe care le puteţi citi sau auzi în timp ce aşteptaţi la rând pentru sărutarea acestei relicve sau a altora - ortodoxe -, asupra cărui aspect să ne concentrăm? Noi să cerem iertarea păcatelor noastre şi ale semenilor, iar Domnul, prin Maica Sa şi prin Sfinţii Săi, ne vor dărui şi acestea, şi harul bucuriei, al iertării celor pe care i-am supărat sau care ne-au supărat, şi alinarea suferinţelor noastre trupeşti, după caz (după cum ştie Dumnezeu că ne este de folos).

     Primind această mărturie, m-am simţit acolo, la raclă, cu toate că statistic vorbind nu am fost înregistrată ca prezentă...

     Pentru toate acestea şi pentru multe altele, neştiute de noi, de la Dumnezeu, slavă Lui întru Sfinţii Săi!

 

 

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article