Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Profetul Daniel, actual

12 Mai 2008, 18:00pm

Publié par Mirela

Profetul Daniel, actual

 


  
Introduc un fragment preluat de aici, care mă rodea, neformulat, în suflet. L-am citit recent, cu durere vizavi de conţinut şi cu recunoştinţă faţă de cei care l-au alcătuit, ca să mă lămurească şi pe mine. Şi în acest fel, să mă întărească...

  
Comunismul, aşa cum a prevăzut Cuv. Serafim, înainte cu mulţi ani, spre ruşinea savanţilor care admirau puterea sovietică, a căzut, dar a şi săvârşit o lucrare pregătitoare pentru antihrist - lăsând în urma sa societăţi în care cadrele realităţii şi ale normalului sunt zguduite din temelii, prăbuşite, în care legăturile dintre indivizi sunt viciate, în care individul se găseşte singur în faţa atotprezentei lumi totalitare prin vocaţie, chiar dacă acum într-un mod în care, pentru moment, lipseşte violenţa totală.

Totalitarismul lumii de acum este unul ascuns, dar cu acelaşi caracter, aceleaşi consecinţe - te distruge, distruge legăturile reale dintre oameni, dacă te expui lui, dacă nu te refugiezi în pustia ta alături de cei aproape inimii tale, dacă nu te străduieşti, prin Domnul, să ai legăturile dragostei în ciuda fărădelegilor. Mai ştim însă că piatra de poticnire a multora este aceasta: neputinţa de a vedea continuitatea şi înrudirea de familie între societatea actuală, a totalitarismelor ascunse, şi cea a celor făţişe, de tipul comunist şi nazist. Într-un mod similiar omului care nu are sinceritatea de a-şi recunoaşte adevarata sa faţă, aşa şi lumea de astăzi refuză cu obstinaţie să-şi recunoască cumplita sa înfăţişare, a nedreptăţii şi a fărădelegii.

   Din acest tip de societate şi de regim de organizare al puterii, în esenţa sa modern şi postmodern, se va naşte antihristul. Antihristul nu este (doar) un rege, un împărat, un cineva şi atat. El, cum arata vedenia lui Daniel şi nu numai, este doar un corn din mai multe ce creşte pe capul aceleiaşi fiare, este şi un produs, "mândru" produs al omenirii! Un produs al societăţii şi puterii ce funcţionează încă de pe acum în registru antihristic.

Şi el, "la vremea covârşirii păcatelor lor, se va ridica (un rege) cu chip semeţ şi isteţ în lucrurile ascunse. Şi stăpânirea lui va creşte în putere - dar nu prin puterea lui însuşi - şi va face pustiiri uriaşe şi în orice lucru va izbuti şi va prăbuşi pe cei tari şi pe poporul sfinţilor. Din pricina isteţimii lui, va izbuti înşelăciunea în mâna lui şi se va semeţi în inima sa şi în plină vreme de pace va doborî pe mulţi . Şi se va ridica împotriva Regelui regilor, dar va fi aruncat la pământ nu de mână omenească." (Daniel 8, 23-25).

  
E cutremurător, dar zic eu că aceste cuvinte, pe lângă altele, pe care le găsim citind cărţi sfinte, propriu-zis sau pe Internet, ne dăruiesc un benefic cutremur sufletesc, ca să veghem, să ne fortificăm credinţa, să ne ascuţim privirea sufletului şi să privim mai departe decât asupra banalului, a micilor noastre dorinţe (care sunt ale noastre sau ne sunt induse?) ... Să ne lărgim orizontul sufletesc, cât mai avem timp! (Îndemnurile acestea le autoadresez, în primul rând...).

 

 

 
Prof. Religie Mirela Șova

De Actualitate
Mirela Șova
Commenter cet article