Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Maica Domnului salveaza de la asfixiere

Maica Domnului salvează de la asfixiere   
În anul 1997, două studente erau în camera lor de cămin. Era seară. Ele erau obosite după un examen greu, la care învăţaseră şi noaptea.


Cum nu aveau nimic pregătit de mâncare nici pentru seara aceea, nici pentru a doua zi, una dintre ele începu să gătească o tocăniţă pe un reşou. Cealaltă, deşi foarte obosită, citi Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, care era rugăciunea ei de seară. Apoi ea adormi, nu înainte de a-i şopti colegei sale:

- Nu uita mâncarea pe foc! ...

  
Se făcuse deja unsprezece şi jumătate noaptea. Colega se întinse puţin pe pat, aşteptând să fiarbă mâncarea. Însă o fură somnul şi pe ea... Reşoul era lângă paturile celor două fete. Camera avea geamurile închise şi era prevăzută cu uşă dublă: cea de la intrare şi o alta de la un hol mic. Amândouă uşile erau închise.

Fumul de la tocăniţa arsă nu ieşea pe nicăieri şi nimeni nu ştia de faptul că fetele sunt în pericol de asfixiere - de moarte! ... Ele dormeau.

  
După circa o jumătate de oră de la adormirea fetei ce gătea, în dreptul uşilor fetelor se opri mama unei alte studente, venită în vizită la fata ei din camera vecină. Era o femeie iubitoare, care ţinea mult la cele două fete, acestea fiind prietene cu fiica ei. Pe femeia aceea o chema Maria.

Ea simţi un puternic imbold de a bate la uşa fetelor. „E însă miezul nopţii, îşi zise ea. La ora asta, nu se cade..." Contrar regulilor de politeţe obişnuite, doamna Maria începu să bată la uşa studentelor: mai întâi încet, apoi mai tare, şi mai tare, până când a ajuns să lovească cu pumnul în uşă.

  
Din fericire, una dintre fete a auzit bătăile din uşă, s-a trezit, a stins reşoul, aerisind camera, în care era un fum greu. Tocăniţa şi cratiţa erau arse. Cealaltă fată dormea, nici nu s-a trezit până dimineaţa. Abia a doua zi a aflat de pericolul prin care trecuse.

Cele două fete au mulţumit atât Măicuţei Sfinte, cât şi mamei prietenei lor.


Măicuţa Domnului, acoperă-ne cu mila şi iubirea Ta în veci!

 


 

Autor:
Prof. Religie Mirela Șova

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article