Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

O teama a celor gelosi

O teama a celor gelosi

O teamă a celor geloși

 

Multe probleme în relația cu sinele și cu ceilalți vin din teama de a nu fi respins. Examinați-vă cu grijă ideile iraționale pe care le aveți despre faptul de a fi sau nu iubit. Nimic nu este mai sănătos decât să vă acceptați cu toate calitățile și defectele dumneavoastră. A fi iubit de alții este o senzație excelentă, dar nu se compară cu starea de împăcare cu tine însuți.

Nu propovăduiesc iubirea de sine, care implică o autoapreciere prin care ne aprobăm toate acțiunile. Nu e un lucru bun. Acceptarea e altceva.

 

Numai acela care nu știe să se accepte pe sine însuși resimte ca o nenorocire faptul că e respins. Aceasta este adevărata problemă. În timp ce așteptați de la alții să se apropie cu prietenie de dvs., dvs. înșivă nu vă sunteți prieten.

 

Așa se comportă persoanele geloase: se resping pe ele însele, pentru că alții nu le iubesc. Ceea ce trebuie să facă este, însă, nu să se iubească, ci să se accepte pe ele însele. Aceasta este cheia forței interioare. Dar asta nu înseamnă să ne resemnăm cu defectele proprii. Să le acceptăm numai dacă nu le putem schimba (ex. înălțimea).

 

În concluzie, nicio respingere nu ar trebui privită ca o catastrofă. Dacă vă gândiți bine la această problematică a respingerii, vă puteți învinge teama și veți deveni un om încrezător în șansa lui.

 

(după Dr. Paul Hauck, Gelozia – Cum apare și cum poate fi învins acest monstru al vieții sentimentale, Polimark, 1994)

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article