Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Unitatea este Raiul, cu Sfantul Porfirie

17 Mai 2016, 12:13pm

Publié par Mirela

Unitatea este Raiul, cu Sfantul Porfirie

Unitatea este Raiul, cu Sfântul Porfirie

 

Fiecare aproape al nostru este carne din carnea noastră (Efeseni 5,30). Pot eu să fiu indiferent față de el? Pot eu să-l mâhnesc? Pot eu să-l urăsc? Aceasta este marea taină a Bisericii noastre: că toți  devenim una în Dumnezeu. Dacă facem asta, devenim ai Săi. Nu există nimic mai bun ca această unitate. Aceasta este Biserica. Aceasta este credința ortodoxă. Acesta este raiul.

Mai presus de toate este dragostea. Lucrul care trebuie să vă preocupe pe voi, copiii mei, este dragostea pentru celălalt, pentru sufletul său. Orice facem, fie că ne rugăm, fie că dăm sfat, fie că atragem atenția asupra unei greșeli, să facem cu dragoste. Fără dragoste, rugăciunea nu este de niciun folos, sfatul e vătămător și arătarea greșelilor este vătămătoare și distrugătoare pentru cealaltă persoană, care simte dacă o iubim sau nu și reacționează în consecință.

 

Dragoste, dragoste, dragoste! Dragostea față de aproapele nostru ne pregătește pentru a-L iubi mai mult pe Hristos. Frumos, nu-i așa?

 

Să oferim dragostea noastră dezinteresat tuturor, fără a ține cont de felul în care se poartă ei cu noi. Atunci când harul lui Dumnezeu vine și se sălășluiește în noi, nu ne mai preocupă dacă ei ne iubesc sau nu, ori dacă ne vorbesc cuviincios sau nu. Vom simți nevoia de a-i iubi pe toți oamenii. Este egoism din partea noastră să ne dorim ca ceilalți să ne vorbească cuviincios. Dacă nu ne vorbesc așa, nu trebuie să ne mâhnim. Să-i lăsăm să ne vorbească așa cum vor. Nu trebuie să cerșim dragoste nimănui.  (...) Când iubim fără a căuta să fim iubiți, oamenii se îngrămădesc în jurul nostru precum albinele.

 

(extrase din “Hristos este plinătatea vieții”, Sf. Porfirie din Kavsokalivia, Metteor Publishing, 2016)

Commenter cet article