Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

căutări, întâmpinări, întâlniri la răscrucea cuvintelor

Despre Fericire, cu VII C

Despre Fericire, cu VII C

Despre Fericire, cu VII C

- Fericirea înseamnă să împarți fericirea cu alții.

- Cei ce gustă împărăția cerurilor pe pământ nu mai sunt triști niciodată, deoarece simt întrajutorarea și prezența lui Dumnezeu în orice.

- Egoismul îți distruge fericirea.

- A fi milostiv: să îți împarți banii cu un sărac, fără să plângi după că nu mai ai bani de Mc Puișor. Sau să poți da 5 lei unui sărac care n-a mâncat de zile, în loc să-ți iei altă pungă de cipsuri. Și mai înseamnă să-l privești cu milă și bunătate pe cel ce te-a jignit, nu să-l jignești înapoi.

- Faptele bune să le faci fără tam-tam.

- Să îți placă dreptatea tot atât de mult cum îți place lumina zilei. Fără excepție, nu călca pe drumul păcatului, pentru că altfel nu vei mai fi liber.

- Fericire este atunci când sunt cu tine.

- Putem fi fericiți din multe motive, dar cea adevărată este atunci când Îl avem pe Hristos în noi.

- Fericirea nu înseamnă doar bani sau să prinzi 90 km / h cu longboardul, ci și să ai milă față de alții.

- Cred că smerenia este foarte greu de dobândit, pentru că mulți oameni sunt orgolioși, au fițe. Cred că se poate dobândi învățând că în fața lui Dumnezeu suntem toți egali.

- Blândețea este cel mai greu de dobândit, deoarece mulți oameni se pot enerva ușor, cum ar fi șoferii.

- Fericirea este atunci când lumea e prietenă cu tine nu din obligație, ci pentru că așa vor ei; când se comportă frumos cu tine nu pentru că le dai nu știu ce sau pentru că le cumperi niște haine, ci pentru că așa simt ei.

- Am fost impresionat de fericirea: FERICIȚI FĂCĂTORII DE PACE, CĂ ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA, pentru că cred că pacea este cel mai important lucru și că în vreme de pace oamenii pot dobândi și celelalte virtuți, pe când în vreme de război e încurajată numai ura.

- Să nu facem păcate mari, mai ales cu bunăștiință, că atunci nu vom fi cu nimic mai buni decât cei ce L-au răstignit pe Hristos.

(din testul legat de Fericiri al elevilor de la VII C)

Retour à l'accueil
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article