Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Despre marturia de credinta - Maica Gavrilia

26 Janvier 2019, 10:14am

Publié par Mirela

Despre marturia de credinta - Maica Gavrilia

Despre mărturia de credință – Maica Gavrilia

 

- Să vorbim numai atunci când întâlnim un căutător al Adevărului – doar atunci. Restul – cu toții – sunt oameni care au fost induși în eroare, care au gândirea limitată. Orice le-ai spune, își vor continua monologul. Nu poate fi vorba de niciun dialog. Vin, prin îngăduința lui Dumnezeu, numai să-ți irosească timpul prețios.

Când vorbesc aceștia, spune rugăciunea lui Iisus în gând. Și lasă-i să vorbească, pentru că au nevoie să spună acele lucruri... Lasă-i în pace și roagă-te să li se deschidă ochii.

Mărturisirea de credință se dă numai atunci când oamenii sunt receptivi. Cum scrie în Evanghelie: „Iată, semănătorul a ieșit să semene.

- Noi nu ar trebui să vorbim. Dacă vorbește viața noastră, atunci e bine. Nu-mi place ideea de a vorbi atunci când celălalt nu vede nimic în viața ta. Pentru că Domnul ne spune să dăm atunci când ni se cere să dăm. Atunci când vor vedea ceva în viața ta, te vor întreba: Cum s-a întâmplat asta?

- În loc să vorbești, ar trebui să începi prin a iubi acea persoană. Odată ce îi dai dragostea ta, Dumnezeu, Care este Iubire, îți va arăta ce să faci – nu ce vrei tu sau potrivit motivelor tale...

- Și mai e ceva. În zilele noastre, atunci când o persoană iubește cu adevărat, nu este necesar să dea mărturie prin cuvinte. Nu e nevoie să deschidă gura. Știți de ce? Pentru că, deși mulți oameni au fost chemați de Dumnezeu, se poate să nu-și fi dat seama de asta însă și egoismul lor poate fi încă destul de puternic. Așadar, atunci când ei aud pe cineva spunând: Eu am făcut asta și cealaltă; pentru mine, Dumnezeu a făcut așa și pe dincolo, este posibil să se întrebe: Mie de ce nu mi s-a întâmplat așa? Înțelegeți? Ei nu știu că și pe cel care mărturisește, și pe cel care ascultă, Dumnezeu îi va ajuta la fel numai dacă el crede cu toată inima sa. Și atunci nu va mai spune: De ce pe tine și nu pe mine? Însă toate acestea sunt reacții umane și din acest motiv apar dificultăți mari. Din pricina aceasta apar dezbinări între creștini. (...)

În această eră este extrem de dificil ca oamenii să se înțeleagă unul pe celălalt și să formeze grupuri... Totuși în aceste grupuri, atunci când există dragoste, toate problemele pot fi rezolvate... Dar, vedeți voi, dragostea este dată, așa cum și Duhul este dat. Când Dumnezeu a suflat Duhul Sfânt în noi, El ne-a dat și dragoste.

(din cartea „Maica Gavrilia – asceta iubirii, Ed. Episcopiei Giurgiului, 2014)

Commenter cet article