Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Blog Mirela Șova

Sfantul Porfirie - poti sa trimiti in mod tacut o putere pozitiva

15 Octobre 2015, 16:44pm

Publié par Mirela

Sfantul Porfirie - poti sa trimiti in mod tacut o putere pozitiva

Sfântul Porfirie – poți să trimiți în mod tăcut o putere pozitivă

 

Cel care iubește transmite celuilalt o putere pozitivă. Această putere bună este mare, însă delicată, ca o șoaptă, precum scrie în Vechiul Testament.

 

Viața duhovnicească este o taină. Așa cum un tâlhar poate să îți facă rău trupului, așa și unul care are răutate în suflet poate să îți chinuiască sufletul. În afară de cazul în care tu ai multă iubire în suflet. Iubirea te întărește, îți oferă protecție. Nu lasă puterea răutății să ajungă la tine. Îndărătnicia, însă, naște tot îndărătnicie.

 

Cei mai mulți îți spun: Nimeni nu mă vrea, sunt nefolositor, ceilalți nu mă înțeleg, nu mă iubesc. Acest mod de a gândi se datorează egoismului. Dacă te întorci spre Dumnezeu, nu mai ceri nimic, nu te izolezi, ești mulțumit de toate și de toți. Îi iubești pe toți, ești împăcat.

 

Dacă iubești și nu ceri iubirea celorlalți, toți vor veni lângă tine. Este o taină. În mod tainic îi vei iubi și ei vor înțelege acest lucru și îți vor trimite, chiar și de departe, sentimentele lor bune. Să iubești dezinteresat!

 

Lupta duhovnicească aceasta este: să transformi în bine tot ceea ce ți se întâmplă. Dacă ești trist, să te rogi. Încet-încet, vei putea să îți vindeci toate neputințele tale. Tristețea ta devine bucurie. Nu sunt povești, ceea ce îți spun se poate realiza. Orice rău se întâmplă, poți să îl transformi în bine, dacă te încredințezi lui Dumnezeu.

 

(din cartea Părintele Porfirie mi-a spus..., Ana Kostaku, vol. II, Ed. Egumenița, 2015)

Commenter cet article